joi, 22 ianuarie 2015

Despre minuni și alte ”de astea”. Alături de Narcisa!

      Poate tu nu crezi în minuni. N-am de unde să știu. Ce este o minune? Ceva ireal, la care am renunțat să cred de mult. De ce te-ai chinui să înțelegi sau să definești ceva pe care îl consideri irelevant, iluzoriu. Poate ai auzit de ”Speranța moare ultima!”, dar așa a și fost, a murit ultima, fără să-ți dea vreun răspuns la întrebări. Apoi, te-ai îndepărtat de toate aceste lucruri, gândindu-te că ai avut de suferit în trecut, datorită încrederii în persoane false sau mai știu eu ce...
       Eu îți spun că UN OM NU TREBUIE SĂ CREADĂ ÎN MINUNI PENTRU A ÎNFĂPTUI O MINUNE. Ai trecut prin viață, de la a privi optimist lucrurile, la a le vedea pesimist sau realist și nu mai crezi în cuvintele pe care unii le numesc mari, dar care ți-au arătat de atâtea ori că nu e așa. Însă, chiar dacă nu crezi în așa ceva și te-ai plictisit deja citind ce scriu, eu continui să te bat la cap și îți spun că o minune poate fi înfăptuită! Poate fi înfăptuită datorită oamenilor!
       Când se întâmplă ceva rău, avem tendința să spunem ”Așa a vrut Dumnezeu!” sau ”Destinul... Soarta...”, însă nu suntem coordonați. Noi coordonăm ceea ce ni se întâmplă! Acesta, pe care tu îl numești DESTIN, există datorită nouă, a oamenilor. Nu a existat de dinainte ca tu să te naști, acum îți scrii viața și destinul există datorită alegerilor pe care le iei! Ne influențăm între noi prin contact social și chiar pe noi înșine prin deciziile noastre. Dacă te refugiezi în ceva negativ, automat lucrurile simple din viața de zi cu zi nu te vor mai impresiona. Dacă alegi lucrurile/faptele mici, vei înțelege cât de mari sunt ele cu adevarat și vei fi mulțumit.
       Crezi că totul e pierdut, dar ești alături de o persoană într-un moment dificil și o ajuți să treacă peste impas, fără să îți dai seama. Asta se datorează prezenței tale. Dacă ar fi să ne gândim la o persoană care este în comă, un moment decisiv... Avem două situații. 1. Cineva (mama,tata,iubitul,iubita etc) este lângă ea în acel moment. E bulversat/ă, nu știe ce să facă, dar e acolo, în încăpere cu pacientul. Ba mai mult, vorbește cu el/ea. Pare că vorbește singur. Chiar vorbește singur și totuși EKG-ul arată o inimă care bate. 2. Cineva este tot lângă pacient. Îl privește deznădăjduit. Nu știe ce să facă în asemenea situație, nu a mai trecut prin așa ceva. Ca să treacă mai repede timpul, iese până afară să fumeze o țigară. Momentul acela poate fi fatal.
       Omul trebuie motivat să lupte, să știe că are pentru ce să lupte, să nu fie abandonat; și nu va renunța!
       Acum, gândește-te că poți înfăptui minuni. Le realizezi în fiecare zi, dar nu ți-ai dat seama pana acum.
      -Ne implicăm și noi într-o campanie umanitară?
      -De ce? Cunoaștem persoana? Avem ceva de câștigat?
      Așa mi s-a răspuns. PE NOI NE AVEM DE CÂȘTIGAT! Ne salvăm de la indiferență. Nu trebuie doar să afișăm/mimăm solidaritate, trebuie să înfăptuim...ceva, orice. Putem.
       Mai există și oameni care nu se gândesc la interesele proprii. Astăzi (22 ianuarie), echipa Acces Direct va fi prezentă în parcul mare din Oltenița. Haideți să o ajutăm pe Narcisa!
( Mai multe informații aici: https://www.facebook.com/…/Sunt-Narcisa-si…/1542916985965750 ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu